Fastlagsbullar är aldrig fel. De här saftiga bullarna med en smak av kardemumma kan man själv sätta ihop hur man vill. Några gillar mandelmassa, andra sylt och vissa nutella. Välj din egen favorit.
Receptet räcker till ca 20 bullar.
50 g jäst
200 g smör
5 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2 tsk stött kardemumma
4 krm salt
4 krm hjorthornssalt
ca 16 dl vetemjöl
ägg till penslingen
ev mandelmassa, grädde och florsocker till fyllning och dekoration
Smula jästen i en bunke.
Smält fettet i en kastrull.
Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader.
Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av degvätskan, ägg, socker, salt, hjorthornssalt, kardemumma och nästan allt mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig i maskin eller för hand. Degen ska släppa bakbordet eller kanterna på maskinen.
Låt degen jäsa 30 min övertäckt på en varm plats.
Sätt ugnen på 250 grader.
Ta upp dagen och lägg den på ett mjölat bakbord. Knåda den smidigt med resterande mjöl.
Dela degen i 20 bitar. Forma varje bit till en slät bulle. Lägg bullen på en bakpappersklädd plåt eller plåt för varmluft.
Låt bullarna jäsa övertäckta 20 min på en varm plats.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bullarna svalna.
Fyll bullarna efter eget önskemål. Pudra över florsocker och servera.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhK2JGubHRQ8T1gBSL278ucDg4_pJ11vfLDN3Zi7FOj0gZVOc1AP5ePInTUu1sgrxvQe4EeMUV9t6MGn5UgXVwyj6KcQHI2hZvluFgqyZjxl9zgsvPcy2jMxk9a4ATlxngrcfqVJX-71bHf/s200/1-5.jpeg)
Receptet räcker till ca 20 bullar.
50 g jäst
200 g smör
5 dl mjölk
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLu1mxB1DR-5GdzUrX-Prs6fVBiroSvRWN0nW2Nxkoh-gEggQSBVanxlOwvxQFXGyAs4d_wer8ZXsQao9cBHGxPVYQ3e5x_XZR71986AL_xJ5QW9FlT8VqMWrAq-b6GlMhhPh69sxq7_YQ/s320/1-6.jpeg)
2 dl socker
2 tsk stött kardemumma
4 krm salt
4 krm hjorthornssalt
ca 16 dl vetemjöl
ägg till penslingen
ev mandelmassa, grädde och florsocker till fyllning och dekoration
Smula jästen i en bunke.
Smält fettet i en kastrull.
Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader.
Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av degvätskan, ägg, socker, salt, hjorthornssalt, kardemumma och nästan allt mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig i maskin eller för hand. Degen ska släppa bakbordet eller kanterna på maskinen.
Låt degen jäsa 30 min övertäckt på en varm plats.
Sätt ugnen på 250 grader.
Ta upp dagen och lägg den på ett mjölat bakbord. Knåda den smidigt med resterande mjöl.
Dela degen i 20 bitar. Forma varje bit till en slät bulle. Lägg bullen på en bakpappersklädd plåt eller plåt för varmluft.
Låt bullarna jäsa övertäckta 20 min på en varm plats.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bullarna svalna.
Fyll bullarna efter eget önskemål. Pudra över florsocker och servera.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhc36T3J3sHB3-YcTI5Hc9OYG_L7K_XLeRoQTA_iayXWKGYdWLqLh5UgKo5ZgRjOGzbfEQacTtp3LDj0BtFt_K8Nn-9ifRZR2OuNSwpvos6b8ErQ5x7YNEbzrjlJdtefqBDmDov0Z2eh9AW/s200/1-3.jpeg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYo0Z5ZST7dO_WZprEw2rbfmcG3n7D8ugkUvs9o92VBQUEDsM5fbaEfnwWoZ5o6SynGuLyy-xaOCFxi4eNx8vKKId4zXwvDoUTLdZtpV2AEziDO4A2DNksCGWD4mFsVxpb2lLtVQwq1F8T/s200/1-4.jpeg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhK2JGubHRQ8T1gBSL278ucDg4_pJ11vfLDN3Zi7FOj0gZVOc1AP5ePInTUu1sgrxvQe4EeMUV9t6MGn5UgXVwyj6KcQHI2hZvluFgqyZjxl9zgsvPcy2jMxk9a4ATlxngrcfqVJX-71bHf/s200/1-5.jpeg)
Mums!
SvaraRadera