Risotto med chévre och rostade rödbetor

Risotto kan man variera på många olika sätt. Den här har fått smak av getost. De rostade rödbetorna serverar du till. Hasselnötterna gör att du får lite mer att tugga på. Ruccolan sätter ytterligare nötsmak till rätten.

Receptet räcker till 4 personer.

Rostade rödbetor
600 g färska rödbetor
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar

Risotto
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 gul lök
2 msk olivolja
0,5 msk rosmarin
4 dl arborioris
2 dl vitt vin
200 g getost

1 dl rostade hasselnötter
70 g ruccola

Rödbetor:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och klyfta rödbetorna.
Blanda dem med olja, salt och peppar. Rosta på plåt i 30-40 min.

Risotto:
Koka upp vatten med buljongbäringar.
Skala och hacka löken fint. Fräs löken i oljan. Tillsätt rosmarin. Fräs allt tills löken har blivit mjuk.
Tillsätt riset och fräs ytterligare 1 minut.
Häll i vinet och låt koka i ca 3 minuter.
Rör ner lite av buljongen i omgångar.
Koka på svag värme tills riset är "al dente", ca 25 minuter.

Servera risotton med rödbetorna, hasselnötter och ruccola.

    



Kommentarer