![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvK4nlI9IfceDJLTb7UBDnRYlSv5Y5yhXCw6BBvZP_ndzglbFJAgAo57Fq8wL5pN63W1EjZrhpBfgZTVLnAwHPDPCiRWDw5W1v0vparRdtIBi2zgCZ97ln9nx46sCW88W7gcErK1xGJVm0/s320/1-12.jpeg)
Receptet räcker till 4 personer.
Rostade rödbetor
600 g färska rödbetor
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
Risotto
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 gul lök
2 msk olivolja
0,5 msk rosmarin
4 dl arborioris
2 dl vitt vin
200 g getost
1 dl rostade hasselnötter
70 g ruccola
Rödbetor:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och klyfta rödbetorna.
Blanda dem med olja, salt och peppar. Rosta på plåt i 30-40 min.
Risotto:
Koka upp vatten med buljongbäringar.
Skala och hacka löken fint. Fräs löken i oljan. Tillsätt rosmarin. Fräs allt tills löken har blivit mjuk.
Tillsätt riset och fräs ytterligare 1 minut.
Häll i vinet och låt koka i ca 3 minuter.
Rör ner lite av buljongen i omgångar.
Koka på svag värme tills riset är "al dente", ca 25 minuter.
Servera risotton med rödbetorna, hasselnötter och ruccola.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUJv8t0wvS2a5RgTuX0tFiRviV-5BChb3Tuzqmd95gs9Fwyx5EdWTP_Z-IfiG-9m7y54AXbghLDUwXh0rVpEeg_Myc8myAYRQetYxrZIUWhxLyNjvnKi35MVph0XuwxloeigwBo_O-rLBT/s200/1-10.jpeg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguQkuH6Al-ikphxXasrtEW78F4rinTUpVCC8R0ZksdO2683k0qd_djlpslqPSsaW1R5Co8XptDobShSi3LrDNkuDeCQvCqLIJrJoZFZb76-Evx8Oiz0xIKZlGYdAwuSkq41XhYCEkH3_AV/s200/1-1.jpeg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2nfwD3qh-SErQjP2GY9ggbZN9YJAbZF6CF4hfXKP4NqM6jsCTr9cA0YhLM523ZDqk3bfadzlsbsApvGAu6RwwV1PT-U8y6T0kdus0_TehxKso5YMdY2xCojiPMZBbwdxkPR6-niQW9R-V/s200/1-11.jpeg)
Kommentarer
Skicka en kommentar