Mammas chokladpudding

Av denna efterrätt är det inte lönt att bra göra enkelsats. Den tar fort alldeles för fort. Därför har jag redan nu dubblat receptet.

Receptet räcker till 4-5 personer.

1 l mjölk
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
6 msk maizena
4 msk kakao

Serverat till:
vispad grädda
maränger
banan

Blanda socker, maizena och kakao i en kastrull.

Vispa ner mjölken med en handvisp. Vispa väl.

Låt blandningen under kraftig vispning koka upp                                                  

Koka därefter i ca 3 min. Kontrollera hela tiden att det inte bränds vid.

Tag grytan från värmen och vispa ner vaniljsockret.

Häll över allt i en värmetålig skål. Stoppa gärna ner en sked som leder ut värmen, så skålen inte går sönder.

Strö på socker på ytan, för att undvika "skinn".

Låt stå på svalt ställe 2 - 3 timmar. Servera med vispad grädde, maränger och skivad banan.

      









Kommentarer