Rödbetssoppa med stark korv och pepparrotstopping

En värmande soppa till kalla höst,- vinterkvällar. Vill man ha soppan vegetarisk, är det bara att hoppa över den starka korven.

Soppan räcker till ca 8 pers

1 kg rödbetor
4 potatisar
2 stora gula lökar
4 vitlöksklyftor
10 cm färsk ingefära
3 msk olja
2 l grönsaksbuljong
salt och peppar
400 gr star korv t ex salsicca
5 dl creme fraiche
färsk riven pepparrot

Skala och tärna rödbetor, potatis, lök, vitlök och ingefära.

Fräs allt i olivolja.

Tillsätt buljong och koka under lock tills allt är mjukt.

Mixa soppan slät med mixerstav eller mixer.

Tillsätt den skivade korven. Korven behöver inte tillagas innan. Den värms upp av den varma soppan.

Smaka av och tillsätt ev salt och peppar.

Blanda ihop crème fraîche med pepparrot. Smaka av. Tillsätt ev mer pepparrot efter smak och salt + peppar.

Servera soppan med toppingen och ett gott bröd.






Kommentarer