Gratinerad kassler med ananas

Här kommer en mycket lätt-, och snabblagad middag till vardagen. Jag har valt att servera ris till. Det går lika bra med pressad potatis, cuscus eller liknande. Låt väl smaka.

Receptet räcker till 4 personer

4 port ris
1 burk skivad ananas (567 g)
ca 600 g kassler
2 dl creme fraiche
pappar
0,5 dl riven ost
grönsaker som gurka, tomat, paprika osv

Koka riset enligt förpackningen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Öppna och låt ananasen rinna av. Dela ananasen på hälften.
Skiva kasslern i ca 0,5 cm tjocka skivor.
Varva kasslern och ananasen i en ugnssäker form.
Bred creme fraichen över kasslern och ananasen. Peppra och toppa med den rivna osten.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med ris och grönsaker.


         



Kommentarer

Skicka en kommentar