Kyckling a la Sälen

Den första gången jag åt denna rätt var vi i Lindvallen, Sälen. Därav namnet på rätten. Kyckling är mycket enkel att tillaga. Det bästa är att du kan laga den på såväl fryst som tinad kyckligfilé. Med  tillsatt sambalolek får du en smakrik krydda på såsen.

Receptet räcker till 6 personer.

1 kg kycklingfilé eller innerlårfilé
4 dl creme fraiche
3 dl grädde
1/2 dl kinesisk soja
1 tsk sambal
4 portioner ris
grönsaker så som gurka, isbergssallad, tomater och majs

Sätt ugnen på 240 grader
Blanda creme fraiche, grädde, soja och sambal i en skål.
Om du vill kan du dela kycklingen i 2 cm tjocka strimlor.
Lägg kycklingen fryst eller tinad/färsk i en ugnssäker form. Grädda i ugnen 60 min för fryst kyckling och 35 min för tinad/färsk kyckling.
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Gör en fräsch sallad av färska grönsaker.
Smaklig måltid!!


     

Kommentarer