En krämig laxrätt som är lätt att göra. Den passar lika bra till vardag som till fest. Jag har valt att servera den med pressad potatis och kokta ärtor.
Receptet räcker till 4 personer
4 bitar laxfilé
1 burk röd kaviar
1 dl vatten
2,5 dl creme fraiché
2,5 dl grädde
3 msk hummerfond
2 tsk fransk senap
1 pkt dill
ärtor
pressad kokt potatis
Skala potatisen. Koka den i saltat vatten tills den är mjuk.
Koka ärtorna.
Dela varje laxfilé i 3-4 bitar.
Balanda vaten, crème fraiche och grädde i en kastrull. Koka vätska i 15 minuter.
Rör ner hummerfond och senap. Tillsätt laxen. Låt sjuda i 5-7 minuter (laxen ska vara genomkokt).
Rör ner dill och kaviar.
Pressa potatisen.
Servera med pressad potatis och kokta ärtor.
Receptet räcker till 4 personer
4 bitar laxfilé
1 burk röd kaviar
1 dl vatten
2,5 dl creme fraiché
2,5 dl grädde
3 msk hummerfond
2 tsk fransk senap
1 pkt dill
ärtor
pressad kokt potatis
Skala potatisen. Koka den i saltat vatten tills den är mjuk.
Koka ärtorna.
Dela varje laxfilé i 3-4 bitar.
Balanda vaten, crème fraiche och grädde i en kastrull. Koka vätska i 15 minuter.
Rör ner hummerfond och senap. Tillsätt laxen. Låt sjuda i 5-7 minuter (laxen ska vara genomkokt).
Rör ner dill och kaviar.
Pressa potatisen.
Servera med pressad potatis och kokta ärtor.
Kommentarer
Skicka en kommentar