Pannbiff med löksås

Istället för att servera pannbiffen med stekt lök, kan du prova att göra en löksås till. Löken stekt fortfarande med smör och socker så den blir härligt mjuk och god. Servera med en sallad av gurka och sallad, eller som i detta fallet små kvisttomater.

Receptet räcker till 4 personer

900 g fast potatis
0,5 dl skorpmjöl
1 dl vatten
1 ägg
500 g nötfärs
1 msk dijonsenap
0,5 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
2 gula lökar
2 tsk strösocker
2 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
0,5 köttbuljongtärning
0,5 kruka persilja

Sätt ugnen på 200 grader.
Skal och koka potatisen.

Pannbiffar:
Blanda skorpmjöl och vatten i en stor skål. Låt stå någon minut.
Blanda ner ägg, kött, senap, salt och peppar.
Forma smeten till 8 biffar.
Bryn dem på båda sidorna i olja i en stekpanna. Lägg biffarna i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen i ca 8 minuter.

Löksås:
Skala och skiva lökarna. Stek dem med socker i smöret i en stekpanna. Stek på svag värme tills löken är gyllenbrun och mjuk.
Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka upp under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.
Hacka persiljan och rör ner den i såsen.

Servera biffarna med löksås, potatis och grönsaker.



            





Kommentarer