![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVhNjlLs0AYJww-xZJpZEHCRv-Ty2Mlp5w-U092bR1ZG0JdxK56AMU4-poDN-TqppFi0ljnOTTzzMEbTJkL1VZWufXNtjDUqA0dMJtnYpjxmNH4Bn4Lvpb2Vqb-Yc6ERLYKXb86Gadv7Cv/s400/1-6.jpeg)
Receptet räcker till 4 personer.
Tomatsoppa
1 gul lök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 kg passerade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk timjan
salt
peppar
Tillbehör
1 burk konserverad majs
280 gr knaperstekt bacon
2 portioner kokt route (annan pasta går också bra)
4 rågkakor
smör
skivad lagrad ost
Toast:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smöra bröden och lägg på osten.
Lägg toasten på en plåt och stoppa in i ugnen. Ta ut plåten när osten har smält och fått färg.
Bacon:
Dela baconet i mindre bitar. Stek det knaprigt i en varm stekpanna.
Pastan:
Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.
Tomatsoppa:
Ska och hacka löken. Lägg ner den i en stor gryta. Fräs löken i oljan, pressa i vitlöken och rör ner tomatpurén. Låt allt fräsa någon minut.
Blanda ner de passerade tomaterna, vattnet, buljongen och timjan. Låt det allt koka i ca 10 minuter.
Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med bacon, majs, pasta och toast.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsL0vhgZQx66AjeqoCqBJv1_bkX7SCXjJUHMmsgUTwE9qQDlNuLAE6Odlr6m_uuplbXDMTU715MtJZ84W2dTs3Fz9SgNYeMsGmdudTAbOE4rvNv7PMKfE5OPvcFERAI227l7pTVW-97BYn/s200/1-5.jpeg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSn1CV3RPjzgfZAH2XAxkjyN1sM5FqCMi16wypDTsl_5HNlbDl0q1Qabxa86_8SwSymTNrmYsMkqZQhhf7v3dEKT370QE7X7rs6YtGmh3F5-kWKqCm-pOt2tYSNc3inU6EBJfHdHJIZG7C/s200/1-4.jpeg)
Kommentarer
Skicka en kommentar