Tomatsoppa

En härligt mustig tomatsoppa, kryddad med timjan. För att göra den lite matigare har jag lagt i kokta route, knaperstekt bacon och majs. Önskar du en helt vegetariskrätt, är det bara att hoppa över baconet. Som tilltugg serverar jag en varm toast med smör och lagrad ost.

Receptet räcker till 4 personer.

Tomatsoppa
1 gul lök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 kg passerade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk timjan
salt
peppar

Tillbehör
1 burk konserverad majs
280 gr knaperstekt bacon
2 portioner kokt route (annan pasta går också bra)
4 rågkakor
smör
skivad lagrad ost

Toast:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smöra bröden och lägg på osten.
Lägg toasten på en plåt och stoppa in i ugnen. Ta ut plåten när osten har smält och fått färg.

Bacon:
Dela baconet i mindre bitar. Stek det knaprigt i en varm stekpanna.

Pastan:
Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.

Tomatsoppa:
Ska och hacka löken. Lägg ner den i en stor gryta. Fräs löken i oljan, pressa i vitlöken och rör ner tomatpurén. Låt allt fräsa någon minut.
Blanda ner de passerade tomaterna, vattnet, buljongen och timjan. Låt det allt koka i ca 10 minuter.
Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med bacon, majs, pasta och toast.






Kommentarer