För att lyckas med Wallenbergare är det viktigt att ta ut ingredienserna precis när rätte ska tillagas. Det är även viktigt att inte steka biffarna för länge, då blir de lätt torra.
Receptet räcker till 4 personer.
Biffarna:
600 gr finmalen kalvfärs
4 äggulor
4 dl vispgrädde
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
3 msk smör
Kalvsky:
1 msk konc kalvfond
2 dl vatten
50 gr smör
Potatismos:
1 kg potatis (gärna mjölig sort)
2-3 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk salt
Tillbehör:
kokta ärtor
lingonsylt
Biffarna:
Rör ihop äggulor och grädde.
Blanda i färsen i gräddblandningen i omgångar. Smaksätt med salt och peppar.
Forma färsen till tolv stora bollar. Låt det bara bollar, då blir biffarna saftigare efter stekningen. Stek dem i smör på medelvärme 3-4 minuter på varje sida.
Kalvskyn:
Koka upp kalvfond och vatten i en kastrull och vispa ner smöret.
Potatismos:
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Mosa potatisen. Rör ner varm mjölk, smör, salt och peppar.
Vispa till en luftig mos. Smaka av och späd med mer mjölk och moset är tjockt.
Servera biffarna med kalvsky, potatismos, gröna ärtor och lingonsylt.
Receptet räcker till 4 personer.
Biffarna:
600 gr finmalen kalvfärs
4 äggulor
4 dl vispgrädde
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
3 msk smör
Kalvsky:
1 msk konc kalvfond
2 dl vatten
50 gr smör
Potatismos:
1 kg potatis (gärna mjölig sort)
2-3 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk salt
Tillbehör:
kokta ärtor
lingonsylt
Biffarna:
Rör ihop äggulor och grädde.
Blanda i färsen i gräddblandningen i omgångar. Smaksätt med salt och peppar.
Forma färsen till tolv stora bollar. Låt det bara bollar, då blir biffarna saftigare efter stekningen. Stek dem i smör på medelvärme 3-4 minuter på varje sida.
Kalvskyn:
Koka upp kalvfond och vatten i en kastrull och vispa ner smöret.
Potatismos:
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Mosa potatisen. Rör ner varm mjölk, smör, salt och peppar.
Vispa till en luftig mos. Smaka av och späd med mer mjölk och moset är tjockt.
Servera biffarna med kalvsky, potatismos, gröna ärtor och lingonsylt.
Kommentarer
Skicka en kommentar