En underbar paj som alla kommer att gilla. Extra roligt är det om du själv har odlat eller plockat champinjonerna. För att göra receptet enklare kan du köpa färdig pajdeg istället för att göra din egen.
Receptet räcker till 4 portioner.
Pajdeg:
3 dl mjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten
Fyllning:
500 g champinjoner
1 gul lök
2 msk smör
salt
peppar
150 g riven Västerbottenost
en halv ask färsk persilja (ca 10 g)
4 ägg
3 dl mjölk
Tillbehör:
250 g plommontomater
1 påse salladsmix ca 65 g
Pajdeg.
Nyp ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg.
Låt degen vila i kylen i ca 30 min. Under tiden gör du fyllningen.
Fyllning:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Skiva svampen grovt.
Stek svampen i smör i omgångar i en stekpanna.
Hacka löken. Rör ner den och all svamp i stekpannan på slutet. Stek en stund till. Salta och peppra.
Riv osten.
Rör ihop ägg och mjölk. Tillsätt lite salt och peppar om du så önskar.
Tryck ut degen i en pajform. Nagga den med den gaffel.
Lägg i svampen och löken. Lägg osten ovan på.
Strö över persiljan och häll över äggstanningen.
Låt pajen grädda i ugnen i ca 30 minuter.
Servera med en grönsallad och plommontomater.
Receptet räcker till 4 portioner.
Pajdeg:
3 dl mjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten
Fyllning:
500 g champinjoner
1 gul lök
2 msk smör
salt
peppar
150 g riven Västerbottenost
en halv ask färsk persilja (ca 10 g)
4 ägg
3 dl mjölk
Tillbehör:
250 g plommontomater
1 påse salladsmix ca 65 g
Pajdeg.
Nyp ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg.
Låt degen vila i kylen i ca 30 min. Under tiden gör du fyllningen.
Fyllning:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Skiva svampen grovt.
Stek svampen i smör i omgångar i en stekpanna.
Hacka löken. Rör ner den och all svamp i stekpannan på slutet. Stek en stund till. Salta och peppra.
Riv osten.
Rör ihop ägg och mjölk. Tillsätt lite salt och peppar om du så önskar.
Tryck ut degen i en pajform. Nagga den med den gaffel.
Lägg i svampen och löken. Lägg osten ovan på.
Strö över persiljan och häll över äggstanningen.
Låt pajen grädda i ugnen i ca 30 minuter.
Servera med en grönsallad och plommontomater.
Kommentarer
Skicka en kommentar