Chili con carne på hela nötbitar

En underbar chili som har får en liten rökig smak med hjälp av "Liquid smoke". Grytan passar lika bra en ruggig höstkväll som en fantastisk vinterdag. Receptet är skrivet för högrev, men det fungerar lika bra med vilket grytnötkött som helst. Tänk på att grytan behöver stå och puttra på spisen minst fyra timmar.

Receptet räcker till 6 personer.

800 g högrev
1 msk smör
vatten
0,5 dl oxfond
2 burkar med skalade tomater
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
0,5 st röd chili
800 g vita bönor
svartpeppar
5 droppar Liquid smoke

Putsa köttet och skär det i kvadrater 2x2 cm.
Bryn bitarna i smör. Häll över kokande vatten och låt köttet koka ett par minuter.
Häll av vattnet och spola köttet väl
Lägg tillbaka köttet i grytan och häll på vatten så det precis täcker köttet.
Låt sjuda ca 2 timmar.
Tillsätt oxfond, tomater, tomatpuré och grovhackad lök. Sjud grytan ytterligare 2 timmar.
Häll över bönorna, chili, vitlök, svartpeppar och liquid smoke.
Servera med en grönsallad och nybakat bröd.










Kommentarer