Morotsbiffar med halloumi

Morotsbiffar med halloumi är ett gott vegetariskt alternativ i den stressade vardagen. Kompletterar du med bulgur och en härlig grönsallad här du en god middag.

Receptet räcker till 4 personer.

250 g morötter
2 halloumiostar (á 200g)
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1 tsk chiliflakes
salt
1 krm svartpeppar
olja
bulgur
sallad
sweet chili sås ev vitlökssås

Sätt ugnen på 250 grader.
Skala marätterna. Riv dem grovt på ett rivjärn.
Riv även hallonmin grovt.
Blanda morötter, ägg, halloumi, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en bunke. Smaka av med salt.
Olja in händerna  och forma 8 biffar av smeten. Lägg biffarna på en plåt, klädd med bakplåtspapper. Pensla med olja på båda sidorna.
Ställin i ugnen i 15-20 minuter. Ta u dem när de har fått fin färg.
Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.

Servera med bulgur, sås och en grönsallad.

  

Kommentarer