Risröra

En favorit från 80-talet. Risröra är en rätt som är lätt att tillaga och sköter sig själv en stund i ugnen. Rätten passar både stora och små.

Receptet räcker till ca 5 personer.

3,5 dl ris
7 dl vatten
1/2 tsk salt
600 g malet kött
2 små lökar
salt och peppar
3 dl vispgrädde
1 dl tomatketchup
1 dl lagrad riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Hacka löken. Bryn löken ett par minuter.
Tillsätt köttet med löken och bryn det tillsammans. Krydda med salt och peppar.
Blanda grädde och ketchup. Det ska bli rosa.
Riv osten.
Varva allting en eldfast form. Riset i botten, kött och lök, grädden och ketchupen och till sist osten.
Grädda i nedre delan av ugnen i 15 min. Behöver rätten mer färg kan du sätta ugnen på "grill" den sista stunden.

Servera med en sallad.

Smaklig spis!

      



Kommentarer

Skicka en kommentar