![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCqrLfA2z-f32XoLjcAYhyphenhyphenDIm82LOB6d1PfUv3G76UPeTonsdDa8-ERX9p8NZI7JIKFwuqTM160202-5l54jJ8ikDqIVMUcebqvdYaOuf8g-rKfPFJsFM4M_v6zAvwjJzQY-30U-Oreh5w/s320/1-6.jpeg)
Receptet räcker till ca 5 personer.
3,5 dl ris
7 dl vatten
1/2 tsk salt
600 g malet kött
2 små lökar
salt och peppar
3 dl vispgrädde
1 dl tomatketchup
1 dl lagrad riven ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaexH4UWLRy-bDM8nP4Sj4xE9RueUHCiBrnwL52CgYus-mJvKDwD0Hm42WRP7Ui-5EJ9o40iWreZO1550YQlKk1YIylMGncKIsP7CgqV7RVnUSe8DaPr0210SCsE3NGP74zYuaHpWiyz96/s200/1-1.jpeg)
Tillsätt köttet med löken och bryn det tillsammans. Krydda med salt och peppar.
Blanda grädde och ketchup. Det ska bli rosa.
Riv osten.
Varva allting en eldfast form. Riset i botten, kött och lök, grädden och ketchupen och till sist osten.
Grädda i nedre delan av ugnen i 15 min. Behöver rätten mer färg kan du sätta ugnen på "grill" den sista stunden.
Servera med en sallad.
Smaklig spis!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9CcLgEmODHB7B9eyfPXdCRGGk6Txd9kW-kqV22XaQRPLlLBmZ8loGVoJGFU7Z8DxH1UsA1LzHGI1KyhQP6vYlerP6By4B0uoWCWVCkSDZn5UvYKyV4mE0UFlWVBpn5egIn4eZdX7av_Bp/s200/1-4.jpeg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5JSiY5Spk_NQ4TQdqu4K8jRYpOkwFDq6mu_47Y-cQeV0u8x31kcu7qh_8VyvTdWmI6lIUvTF_JDdUwsjFdRyH9neWZIQTMgiJBqVoAMOGNTDDXOHsgBhAV3mphwjctV6bhP41BsD2wn4s/s200/1-2.jpeg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggzgKZjSaRGaN8wbXMwg_J_sXZgT2qmdx_nY8YnwCXLTavfTyXAqLqs2LF4h5VWuw4p7whsq8KLu3eOtjyiV8vf9W25a7b5ngEUVWiiDb4OcBQmK4SgDpSxE8L5mSESF5hxmV_OdRMU0Cy/s200/1-3.jpeg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizEQq7TibCnnZvpnUs6_K9tVTQvx-lfFtvrmy7QrlujbGZA5tXVNSQ76WEriPiC6gX7SKGSiMKA3O830AE6T0Y7AV52cJM-DOpRr5ohmurRdT7l5X-7K3bRmMB5dYb0xxfhEHLI9MEgOfv/s200/1-5.jpeg)
En klassiker!
SvaraRadera