Rostad blomkålssoppa med smak av timjan

Den här soppan får en ett lyft med den rostade blomkålen. Det blir en helt annan sak än en klassisk kokt blomkålssoppa. Soppan är lätt att göra och det går dessutom lite lagom snabbt.

Receptet räcker till 4 stor portioner

1 blomkålshuvud i buketter
1 finhackad vitlöksklyfta
2 hackade schalottenlökar
2 msk olivolja
1 l grönsaksbuljong
0,5 msk finhackad timjan
1 lagerblad
200 g färskost (t ex philadelphia)
salt
peppar


Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda blomkål, vitlök och schalottenlök med olivoljan och lägg i en långpanna.
Rosta i ugnen i ca 30 min till de fått en gyllenbrun färg.
Koka upp buljongen. Tillsätt timjan, lagerblad samt de rostade grönsakerna.
Sjud ca 30 min till blomkålen är riktigt mjuk.
Tag ur lagerblads. Tillsätt färskosten och mixa soppan slät.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med knäckebröd och ost.

    

Kommentarer