Den här fisksoppan smakar helt underbart. Vill du servera nygräddade baguetter till finns receptet på dessa både nedan och i ett separat inlägg. Aiolin är ett bra tillägg för dem som vill.
Soppan räcker till ca 6 personer.
Baguetter 4 st.
Aioli så det räcker till soppan och blir lite över.
Soppa:
2 stora gula löka
3 msk smör
2 burkar (á 400 g) hela skalade tomater, gärna små
8 dl fiskbuljong (två tärningar och vatten)
1, 5 tsk torkad timjan
ca 1 kg blandad fisk (jag använder torsk och lax)
400 g räkor med skal
2 dl vispgrädde
dill
Skala lökarna och fräs dem i smöret. Tillsätt tomaterna, buljongen och timjan.
Låt allt sjuda i ca 15 minuter.
Skal räkorna.
Skär fisken i smås bitar. Lägg ner bitarna i soppan. Låt sjuda ytterligare i ca 5 minuter.
Lägg i räkorna i soppan. Tänk på att soppan inte får koka, då blir räkorna sega.
Finhacka dillen.
Vispa grädden hårt.
Rör försiktigt ner grädden.
Strö över dillen.
Servera soppan med baguetter och aioli.
Aioli:
2 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
4 dl rapsolja
salt och peppar
2 pressade vitlöksklyftor
Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Använd gärna elvisp.
Häll försiktigt i oljan under vispning. Börja med att droppa i oljan och sedan i en liten stråle.
Rör ner den pressade vitlöken.
Smaka av med salt och peppar.
Baguetter:
50 g jäst
1 tsk salt
5 dl vatten
ca 15 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke.
Blanda ut den med det ljumna vattnet,
Tillsätt salt och vetemjöl.
Arbeta ihop till en deg. Degen ska släppa från kanterna i bunken eller bakbordet.
Låt jästa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 275 grader.
Forma degen till 4 baguetter. Lägg dem på en plåt.
Låt jäsa ytterligare 30 min.
Ställ in plåten i nedre delan av ugnen i ca 12 minuter.
Låt svalna under bakduk.
Soppan räcker till ca 6 personer.
Baguetter 4 st.
Aioli så det räcker till soppan och blir lite över.
Soppa:
2 stora gula löka
3 msk smör
2 burkar (á 400 g) hela skalade tomater, gärna små
8 dl fiskbuljong (två tärningar och vatten)
1, 5 tsk torkad timjan
ca 1 kg blandad fisk (jag använder torsk och lax)
400 g räkor med skal
2 dl vispgrädde
dill
Skala lökarna och fräs dem i smöret. Tillsätt tomaterna, buljongen och timjan.
Låt allt sjuda i ca 15 minuter.
Skal räkorna.
Skär fisken i smås bitar. Lägg ner bitarna i soppan. Låt sjuda ytterligare i ca 5 minuter.
Lägg i räkorna i soppan. Tänk på att soppan inte får koka, då blir räkorna sega.
Finhacka dillen.
Vispa grädden hårt.
Rör försiktigt ner grädden.
Strö över dillen.
Servera soppan med baguetter och aioli.
Aioli:
2 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
4 dl rapsolja
salt och peppar
2 pressade vitlöksklyftor
Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Använd gärna elvisp.
Häll försiktigt i oljan under vispning. Börja med att droppa i oljan och sedan i en liten stråle.
Rör ner den pressade vitlöken.
Smaka av med salt och peppar.
Baguetter:
50 g jäst
1 tsk salt
5 dl vatten
ca 15 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke.
Blanda ut den med det ljumna vattnet,
Tillsätt salt och vetemjöl.
Arbeta ihop till en deg. Degen ska släppa från kanterna i bunken eller bakbordet.
Låt jästa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 275 grader.
Forma degen till 4 baguetter. Lägg dem på en plåt.
Låt jäsa ytterligare 30 min.
Ställ in plåten i nedre delan av ugnen i ca 12 minuter.
Låt svalna under bakduk.
Kommentarer
Skicka en kommentar