Kolapannacotta med nutella

Tycker du om pannacotta, nutella och kola? Då är detta en efterrätt för dig. Smakerna kola och nutella  fungerar mycket bra tillsammans. Pannacotta blir härligt len och krämig. Ta gärna ut den lite innan den ska serveras, då nutella blir lite hård i kylskåpet.

Receptet räcker till ca 8 personer.

1 dl rumsvarm nutella
1 burk kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
3 st gelatinblad
2 nypor flingsalt

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 10 min.
Värm den kondenserade mjölken och grädden i en kastull på spisen. Tänk på att den inte ska koka, bara bli varm.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i kastrullen. Se till att allt blandas väl och att gelatinet smälter helt.
Ta kastrullen från värmen och rör ner saltet.
Dela upp nutellan i glasen/skålarna.
Häll försiktigt ner pannacotta i glasen.
Ställ kallt i 4 timmar.
Dags att servera.

  





Kommentarer