Kyckling med curry och äpple

Kycklingen serveras med ris, kokos, äpple och grönsaker. Rätten tar inte lång tid och göra och passar perfekt till vardags. Beroende på vilken curry du har kan du variera styrkan på hur het du vill ha kycklingen.

Receptet räcker till 4 personer

1 gul lök
1 äpple
500 g kycklingfiléer
2 tsk curry
1 msk smör
2 dl vatten
2 dl grädde
1 hönsbuljongtärning
salt och peppar

ris för 4 personer
1 äpple
4 msk rostad kokos
grönsaker

Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
Hacka löken.
Skala och tärna äpplet.
Skär kycklingen i bitar.
Fräs lök, curry och äpplet i smöret i en gryta. Tillsätt kycklingen och låt allt fräsa tillsammans en stund.
Tillsätt vatten, grädde och buljongbäringen, låt sjuda 15-20 minuter. Salta och peppra.
Rosta kokosen i en torr stekpanna.
Kärna ur och skär äpplet i stavar.
Servera kycklingen med riset, äpplet, kokosen och grönsaker.

Kommentarer

Skicka en kommentar