![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLa9uclc9TuBzPEdizLwQrtwUE1UqViO4q8oAw_U4s2ysIl1m3rPKHdPTpkPp64Z6qlFb9Am_2neh1yXGHdWMoEmpzI19i5r3Jmwb67VO7kdXdYbrdvOvbFIUvvyuQQ95oiWPigfis1P5R/s320/1-3.jpeg)
Receptet räcker till ca 4 personer.
4 port ris
1 stor gul lök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
2 msk tomatpuré
400 ml kokosmjölk
5 dl vatten
1 buljongtärning (grönsaks)
1 tsk sambal oelek
2 dl torkande röda linser
250 g körsbärstomater
salt och peppar
1 kruka koriander
Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
Hacka löken.
Fräs löken tillsammans med oljan i en gryta.
Tillsätt pressad vitlök, curry och tomatpuré. Låt det puttra lite tillsammans i grytan.
Häll ner kokosmjölken, vatten, sambal, smulad buljong och linserna.
Låt allt koka ca 10 minuter. Känn efter så att linserna är lagom mjuka.
Dela tomaterna. Tillsätt dem precis innan servering (eller sidan om).
Smaka av med salt och peppar.
Servera med koriander och ev tomater.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWWkXJrtnykZQbGLRkj6_c0_F2N_M8H48j_rW4HERfG5bIsdWkeOMV9Nr2Rczpo2NV-3fKNc3kLjMw_FWmfAgF66I_9jTzEf8RYC7Ds7BpEYzkl2oRCri8FzLhP3X7HqXk6nTQ5L628u64/s200/1-1.jpeg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIUdiCJ81JzsSvoZklAG6YQPIFu568IczMWAVwsIO9FMpMMgYWFN4N_TVM5PHZgY4Vej5CpYxviF8E5-m0YY_K0uX4l6g6Z7CbVoVLJCRMm-KP6jHxdhWEerlfmYAqptgULb7MtjmcHM05/s200/1-2.jpeg)
Kommentarer
Skicka en kommentar