Panerad torsk

Då vi har förmånen att kunna fiska vår egen torsk, gör vi alltid panerad fisk med just torsk. Den här gången blev det torskryggen som användes. Friteras fisken blir en härligt krispig. Har du inte en fritös går det lika bra att steka den i en stekpanna. Ibland är det ont om tid och då går det utmärkt att servera köpt dansk remoulade till,

Receptet räcker till 4 personer.


900 g potatis
2 ägg
2 dl panko
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 600 g torskrygg, torskfilé eller liknande
olja till fritösen
400 g gröna ärtor

Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Sätt på fritösen, så oljan är lagom varm när fisken är klar.
Koka ärtorna enligt instruktionerna på förpackningen.
Vispa upp äggen i en djup tallrik.
Lägg mjöl, salt och peppar i en djup tallrik.
Lägg panko i en annan djup tallrik.
Om det behövs delar du torsken i mindre bitar.
Vänd torsken i mjölet, sen i ägget och sist i pankon.
Lägg ner bitarna i oljan och fritera dem till de fått en gyllenbrun färg.
Servera med kokt potatis, ärtor och dansk remoulade.





       



Kommentarer