Pasta carbonara med halloumi

En härlig vegetarisk vardagsrätt. Hallonmin blir lagom krispig när den får stekas i olja. När osten har stekts med vitlöken får den en härlig smak. Du kan själv välja om du vill blanda såsen direkt i pastan eller servera allt var för sig.

Receptet räcker till 4 personer.

400 g spaghetti
200 g halloumi
1 msk rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
1 dl kokvatten
4 äggulor
1 dl riven parmesanost
salt och svartpeppar
0,5 dl klippt persilja


Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Dela hallonmin små tärningar.
Stek osten i oljan.
Pressa vitlöken och låt den steka med hallonmin i 1 min.
Riv osten.
Blanda grädde, äggulor, ost, salt, peppar, kokvatten.
Häll ner blandningen i vitöken och hallonmin.
Rör ner allt i pastan eller servera allt var för sig.
Klipp över persiljan.

Smaklig måltid.

  

Kommentarer