Pastagratäng med kyckling

Gratängen görs på en grillad kyckling, eller använd rester från tidigare kycklingmiddagar. Jag hade rester av tomatsås sedan tidigare pizzamiddag som jag använd, istället för att köpa färdig. Du kan förbereda gratängen dagen innan och bara sätta in den i ugnen när det är dags för middag. Då tar det bara 20-25 min innan middagen är helt klar.

Gratängen räcker till ca 6 personer.

250 g pasta (gärna penne)
1 grillad kyckling
2 förp tomatsås för pasta
400 g fryst broccolibuketter
2 tsk oregano
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
200 g cream cheese
1 dl mjölk
1 dl riven ost
sallad till servering


Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela kycklingen i mindre bitar.
Blanda kyckling och pasta i en skål.
Lägg i pastasåsen, broccoli, oregano, salt och peppar. Blanda väl och lägg i en form.
Rör ihop cream cheese, mjölk och ost. Häll allt över kycklingen och pastan.
Gratinera 20-25 minuter.
Servera med en sallad.

    


Kommentarer