Revbensspjäll med asiatisk glaze

De här revbenen blir härligt kladdiga och har en smak av Asien. Ingefäran lyfter glasen till en smak från semestern. När du kokar revbenen blir de möra och behöver inte stå i ugnen så länge.

Receptet räcker till 4 personer

5 kg tunna revbensspjäll, kamben
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Glaze:
5 msk riven ingefära
5 vitlöksklyftor
2 dl japansk soja
2 dl flytande honung
2 dl farinsocker
1,5 dl ketchup

Sås
1 del tomatketchup
1 del majonäs

Potatis för 4 personer.
olivolja
flingsalt

Lägg revbenen i en kastrull med vatten. Se till att vattnet täcker alla revben.
Klyfta löken och lägg i dem i kastrullen tillsammans med de krossade vitlökarna. Salta och peppra mycket.
Koka i ca 1,5 timmar på låg värme.
Ta upp köttet och torka det med papper.
Skala och riv ingefäran.
Blanda ner de andra ingredienserna till glasen.
Sätt ugnen på 200 grader, gill. Lägg revbenen på en plåt och pensla med glazen.
Grilla revbenen i ca 30 min.

Blanda ingredienserna till såsen i en skål och rör om. Du anpassar själv hur mycket så du vill göra.

Sätt ugnen på 250 grader, gärna på varmluft.
Tvätta och klyfta potatisarna. Lägg potatisarna på en plåt. Ringla över olja och strö över saltet.
Sätt in i ugnen i ca 40 min. Ta ut dem när de är gyllenbruna och frasiga.

Servera revbensspjällen med sås, potatis och en sallad.
Smaklig måltid.

      

Kommentarer