Fläskkotletter med grönsaker

En smidig rätt där allt görs i en ugnsform och klarar sig själv i ugnen. Det krämiga örttäcket ger en fräsch smak till köttet och grönsakerna. Lika god till vardags som till fest.

Receptet räcker till 4 personer.

1 squash
2 röda paprikor
1 gul paprika
2 gula lökar
2 sötpotatisar
140 g bacon
2 vitlöksklyftor
4 dl créme fraiche
2 tsk sambal oelek
2 msk finhackad persilja
1 msk färsk hackad rosmarin
2 msk olivolja
4-8 fläskkotletter ca 600 g

Sätt ugnen på 200 grader.
Halvera och skär squashen i skivor.
Kärna ur och tärna paprikorna.
Skala och klyfta lökarna.
Skala och dela sötpotatisen i bitar.
Hacka baconet.
Skala och finhacka vitlöken.
Blanda créme fraiche, sambal, persilja, rosmarin och vitlök.
Fördela grönsakerna i en smord ugnsform. Blanda om med oljan. Strö över bacon. Lägg kotletterna ovanpå.
Häll blandningen med créme fraîche överst i formen.
Gratinera i nedre delan av ugnen i ca 25 minuter.

Smaklig måltid!

      

Kommentarer