![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2jmCylg2K1eVDbmTS0BRwSVzQ4BGQgaj7w8_KSTNsmk4HRHdhbCJQKkpwHEOiHJEY2pdoYSAZRBDxOOoWk2LXq78G0D-lr21iVQRfvitF_GabVPSs_B1yE2lC6vOSW6yIrV2HVfDXBUkV/s320/1-6.jpeg)
Receptet räcker till en kaka på ca 25 cm i diameter.
Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
0,5 msk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
2 dl vetemjöl
1 burk á 400 g karamelliserad mjölk
florsocker till dekoration
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en rund form ca 25 cm i diameter
Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen.
Knäck äggen i en bunke. Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao och salt. Rör runt.
Häll i det smälta smöret och vispa med en handvisp.
Tillsätt mjölet och blanda väl med vispen.
Häll i hälften av smeten i formen och bred ut den över hela botten.
Bred på den karamelliserade mjölken.
Häll på det sista av smeten och bred ut.
Låt kakan svalna och pudra över florsocker.
Dajmfluff
200 g daim
2 dl vispgrädde
Grovhacka daimen och lägg det i en kastrull tillsammans med grädden.
Värm upp grädden och låt chokladen smälta på låg värme under omrörning.
Häll över chokladgrädden i en värmetålig bunke och ställ in i kylen.
Kyl den i minst 4 timmar.
Vispa upp grädden och servera med kladdkakan.
Kommentarer
Skicka en kommentar