Att göra en egen lemon curd är lätt och smakar så mycket bättre än en köpt. Receptet kommer från min mormor som gjorde lemon curd att använda som pålägg. Önskar du hellre ha den som fyllning till t ex tårta går det lika bra.
Receptet räcker till en normalstor burk.
2 citroner
2 äggulor
1 ägg
2 dl socker
vatten
100 g smör
Tvätta citronerna. Riv skalet fint och pressa ut juicen.
Vispa äggulor, ägg och socker några minuter i en skål.
Ställ skålen i vattenbad och tillsätt citronskal och juice. Rör tills krämen har tjocknat, ca 15 min.
Ta skålen från vattenbadet.
Dela smöret i bitar.
Klicka i smöret under omrörning. Se till att allt smälte. Låt svalna.
Häll upp i en burk och förvara i kylskåpet.
Receptet räcker till en normalstor burk.
2 citroner
2 äggulor
1 ägg
2 dl socker
vatten
100 g smör
Tvätta citronerna. Riv skalet fint och pressa ut juicen.
Vispa äggulor, ägg och socker några minuter i en skål.
Ställ skålen i vattenbad och tillsätt citronskal och juice. Rör tills krämen har tjocknat, ca 15 min.
Ta skålen från vattenbadet.
Dela smöret i bitar.
Klicka i smöret under omrörning. Se till att allt smälte. Låt svalna.
Häll upp i en burk och förvara i kylskåpet.
Kommentarer
Skicka en kommentar