Den här vegetariska pastasåsen mycket enkel att göra. Smaken blir fyllig och konsistensen saftig. Gör en stor sats, så kan du ta med resterna som lunch dagen efter.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHcXxsqM_VF7T5lM_PdFaX35gCQZg7UY-5Ay0GxFor-4nE_qcEg6oPDtXh_7wYmmZZNOz2jIY2yoxEEJwy8X7CTRIqrW0x10ZTBzADwnCytQV32fMBwV4M41vOUgaiLA9z-ZkXscxpaQo-/s320/1-5.jpeg)
Receptet räcker till 6 personer.
400 g spagetti
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 morötter
olja
2 burkar krossade tomater (á 400 g)
1 msk koncentrerad grönsaksfond
2,5 dl matlagningsgrädde
3 msk fryst hackad persilja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
Koka pastan enigt anvisningarna på paketet.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Skala och riv morötterna grovt.
Fräs lök och vitlök i olja. Det ska inte få färg.
Tillsätt morötterna och rör runt.
Häll i krossade tomater och grönsaksfond.
Låt koka i ca 15 min.
Häll på grädden, persiljan, salt och peppar.
Koka i ytterligare 5 min.
Servera sås tillsammans med pastan.
Smaklig måltid.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHcXxsqM_VF7T5lM_PdFaX35gCQZg7UY-5Ay0GxFor-4nE_qcEg6oPDtXh_7wYmmZZNOz2jIY2yoxEEJwy8X7CTRIqrW0x10ZTBzADwnCytQV32fMBwV4M41vOUgaiLA9z-ZkXscxpaQo-/s320/1-5.jpeg)
Receptet räcker till 6 personer.
400 g spagetti
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 morötter
olja
2 burkar krossade tomater (á 400 g)
1 msk koncentrerad grönsaksfond
2,5 dl matlagningsgrädde
3 msk fryst hackad persilja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
Koka pastan enigt anvisningarna på paketet.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Skala och riv morötterna grovt.
Fräs lök och vitlök i olja. Det ska inte få färg.
Tillsätt morötterna och rör runt.
Häll i krossade tomater och grönsaksfond.
Låt koka i ca 15 min.
Häll på grädden, persiljan, salt och peppar.
Koka i ytterligare 5 min.
Servera sås tillsammans med pastan.
Smaklig måltid.
Kommentarer
Skicka en kommentar