Färska vietnamesiska vårrullar

Fräscha vårrullar som passar alla smaker. I och med att du själv väljer vad du vill ha i dem passar rätten alla. Du kan lätt välja att göra vårrullarna vegetariska genom att använda halloumi eller tofu istället för kyckling och räkor. För säkerhets skull har jag med både kyckling och halloumi i detta recept.

Receptet räcker till 4 personer.

ris till 4 portioner.

Ingefärsdipp:
1 röd spansk peppar
1 msk riven färsk ingefära
1 lime
0,5 tsk sesamolja
1 msk olja
2 msk japansk soja

Majonäsdipp:
1 dl majonäs
0,5 msk japansk soja

Vårrullar
240 g halloumi
200 g kycklingfilé
olja att steka i
2 morötter
140 g sockerärtor/salladsärtor
1 gurka
1 paprika
2 avokado
2 salladslökar
180 g färska böngroddar
1 kruka koriander
12 st rispapper


Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Dipp1:
Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv ingefäran. Pressa limen. Blanda sedan allt till dippen.

Dipp 2:
Blanda majonäs och soja.

Vårrullar:
Skär kycklingen och halloumin i strimlor.
Stek kycklingen och halloumin var för sig i olja.
Skala morötterna, skär dem, sockerärtorna och gurkan i strimlor.
Dela, kärna ur och gröp ur avokadon.
Skär avokadon, paprikan och salladslöken i strimlor.
Lägg upp dippan, kycklingen, halloumin och grönsaker i skålar.
Sätt fram en stor skål med ljummet vatten på bordet.
Var och en doppar sitt eget rispapper i vattnet, ca 15 sekunder.
Lyft upp pappret, låt droppa av och lägg det på tallriken.
Lägg grönsaker, ris, dippa, kyckling och/eller halloumi på pappret och vik ihop.

Låt väl smaka!!

  












Kommentarer