Frozen key lime pie

En underbar balans med sött och surt lyfter denna efterrätt till en ny nivå. Den är härligt frisk och svalkande.

Receptet räcker till 1 paj ca 8-10 bitar.

Pajdeg:
12 digestivekex
75 g smält smör

Fylling:
6 äggulor
0, 5 dl socker
1 burk (395 g) kondenserad mjölk
2 msk rivet limeskal
2 dl färskpressad limesaft

ev 2 dl vispgrädde som är vispad

Värm ugnen till 175 grader.
Mixa kexen. Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut blandningen i botten på en springform ca 24 cm i diameter. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
Vispa äggulorna med sockret. Det ska bli ljust i färgen, så vispa i ca 5 minuter.
Blanda i kondenserad mjölk, limesaft och limeskal.
Häll smeten i formen och låt stå i frysen i minst 5 timmar.
Ta fram pajen ca 30 minuter innan den ska serveras.

Vill du server vispad grädde till går detta utmärkt.

      


Kommentarer

Skicka en kommentar