Kyckling med parmaskinka

En favorit som återkommer i många sammanhang. Kan det bero på att den är så lätt att göra eller är det för att den en är så god? Jag tror att det beror på både och. Den läckra såsen smaksatt med balsamvinäger, oregano och vitlök gör också sitt till.

Receptet räcker till 4 portioner.

Spagetti till 4 personer (vill du hellre ha ris går det också bra)
500 g kycklingfilé eller innerlårfilé
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 tsk oregano
8 skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 st pressade vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
Dela kycklingfiléerna i två bitar på längden.
Krydda kycklingen med salt, oregano och peppar. Bryn dem i smör i en stekpanna.
Linda in dem i parmaskinka och lägg dem i en ugnssäker form.
Rör ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll såsen i formen.
Stek i mitten av ugnen i ca 15 min.
Strö över lite oregano och servera med den kokta spagettin och en grönsallad.

Smaklig måltid!

        


Kommentarer