Lax i hummersås

Lax i hummersås är en rätt som passar lika bra till vardag som fest. Har du många gäster är det lätt att förbereda och bara stoppa laxen i traktörpannan precis innan det är dags att servera.

Receptet räcker till 4 personer.

Potatis till 4 personer
4 bitar lax
1-2 burkar stenbitsrom
1 dl vatten
2, 5 dl créme fraiche
2, 5 dl grädde
3 msk hummerfond
2 tsk fransk senap
40 g fryst dill
gröna ärtor

Skala och koka potatisen mjuk.
Blanda vatten, créme fraîche och grädde i en traktörpanna. Låt koka ca 15 minuter.
Rör ner hummerfonden och senapen. Låt puttra med en liten stund.
Dela filéerna i 3 bitar var. Stoppa ner dem i såsen. Låt sjuka i 5-7 minuter.
Rör ner stenbitsrom och dill.
Koka de gröna ärtorna.
Pressa den kokta potatisen i en potatispress.
Dags att servera.

Smaklig måltid!

    

Kommentarer