Pärlcouscous med halloumi och sötpotatis

En vegetarisk sallad med pärlcouscous och halloumi. I salladen finns även rostad sötpotatis och hasselnötter. Till detta serveras en hummus gjord på bland annat kikärtor och paprika.

Recepten räcker till 4 personer.

500 g sötpotatis
1 dl hasselnötter
1 msk sesamfrön
2 dl pärlcouscous
1 msk konc grönsaksbuljong
1 romansallad
500 g halloumi
1 dl hackad persilja
olivolja och salt
380 g kokta kikärtor
1 hel inlagd paprika
1 vitlöksklyfta

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Lägg potatisen, sesamfrön och hasselnötterna i en ugnssäker form. Blanda med 1 msk olja och 0, 5 tsk salt. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Mixa kikärtorna, paprika och vitlöken med 0, 5 dl olivolja och 0, 75 tsk salt till en slät hummus.
Koka couscousen tillsammans med fonden enligt anvisningarna på förpackningen.
Skölj och bryt salladen i bitar.
Skär halloumin i bitar och stek den i olja.
Blanda sötpotatis, hasselnötter med couscousen och persiljan.
Lägg upp på ett fat tillsammans med salladen.
Toppa med halloumi och servera med hummusen.

Smaklig måltid!!

    

Kommentarer