Till den här efterrätten brukar jag göra dubbel sats av knäcktäcket. Vem kan motstå detta? Receptet är dock skrivet i enkelsats.
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1, 75 dl vetemjöl
0, 5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
0, 5 dl vispgrädde
0, 5 dl ljus sirap
vaniljglass/vaniljvisp
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Bred på smeten.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 45 minuter. Har du dubbel sats av täcket behöver pajen så inne ännu längre.
Servera med vaniljglass eller vaniljvisp.
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1, 75 dl vetemjöl
0, 5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
0, 5 dl vispgrädde
0, 5 dl ljus sirap
vaniljglass/vaniljvisp
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Bred på smeten.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 45 minuter. Har du dubbel sats av täcket behöver pajen så inne ännu längre.
Servera med vaniljglass eller vaniljvisp.
Mums!
SvaraRadera