![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiB6Jex98dPaSjdMGcx0ARxQTirjMIZ_65SZT1sj1aNWYBivROMJoqV3m6Ix761LXXiufKgqKCor-vz_RLt2Q9XJZTjMEVyTIRGMFN_m60Cs-d1n60MY73vn_9bACekS75fGlVVGcW8RdU6/s320/1-1.jpeg)
Receptet räcker till 4 personer.
Köttbullar
500 g nötfärs
olivolja
1 tsk salt
1 kruka färsk hackad basilika
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 msk paprikapulver
1 ägg
pepper
4 port pasta
parmesanost
sallad
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitXWtGF_wO8GWuaE5YYhW-m-mpkXcXwt10huP1ri2DAAPwYU5bRjmyB0FWNjrhPmyd8iEz8Hl_XQYshwr8KBagSmjbXuaMp3K2fWdIEU1VKLwHNvNNAQwf41-yjaG9F2ApCDScOmEMdTQL/s200/1-3.jpeg)
3 msk olivolja
2 dl rött vin
1 tsk råsocker
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 röd chili
1 tsk timjan, torkad
1 lagerblad
salt
peppar
Blanda alla ingredienser till köttbullarna i en bunke. Krydda med salt och peppar.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrqn0vwksxFo1eEwZlltmidOMngO-6at3CrqFRL6rUj78acRRoCJr5kM6c10SDXmUcahcp0ZTW7-TDwFQzvFYBKqqhWqnfwM8VG_A-o0nvKxTvDYwEi3Bo0vYsE_rHlJpIzsVWwbqqID6o/s200/1-2.jpeg)
Finhacka lök och vitlök. Stek detta i olja tills det har mjuknat. Häll i vin, tomater, chili, timjan, lagerblad och råsocker. Salta och peppra. Låt koka i 15 min på svag värme.
Tillsätt köttbullarna till såsen. Låt puttra 10 min till. Späd ev med vatten eller vin och såsen blir för tjock.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Gör en grönsallad till.
Smaklig spis!
KÖP RECEPTET
Kommentarer
Skicka en kommentar